Gomba tojás

Hozzávalók:
 
1/2 kg gomba
1/2 dl olaj vagy 1 kanál zsír
1 fej hagyma
1-2 cikk fokhagyma
só,vagy ételízesítő
frissen őrölt bors
2-3 tojás
 
A gombát mosd meg,csöpogtesd le,majd vágd vékony szeletekre.
A hagymát apróra,és tedd fel párolni a zsíradékkal.Amikor megpuhúlt,tedd rá a gombát,és kezd el párolni.Néhány perc múlva levet fog engedni,tegyél rá fedőt,időnként megkavarva párold puhára,közben sózzad,borsozzad,tedd rá az apróra vágott fokhagymát.Ha nehezen puhúl,öntsél alá kevés vizet (1/2dl ) akár többször is.A végén süsd zsírjára,és üsd rá a tojásokat.
Rizzsel,vagy csak kenyérrel tálald.Egy csapott kiskanál őrölt paprikát szórhatsz rá,nem rontja el,és mutatósabb.