Gulyásleves

Gulyás leves
60 dkg sertés lapocka vagy comb (eredetileg természetesen marhahúsból készűl,pl.marhalábszárból)
5-6 szem krumpli
1 maréknyi tarhonya vagy száraztészta
3 fej vöröshagyma
3-4 cikk fokhagyma
1-2 paprika és paradicsom
1 kávéskanál egész kömény
1 evőkanál őrölt pirospaprika
lehet zöldségezni is 2-3 db répával és 1-2 db fehér répával,karalábéval,zelerel,izlés dolga
Készítsél pörköltet,majdnem puhára.Öntsd kb. 3-4 liter hideg vízzel,tedd bele a apró kockára vágott burgonyát,karikára vágott paprikát,paradicsomot(esetleg zöldséget)és forrald fel.Amikor már forr,tedd bele a tarhonyát vagy a tésztát,esetleg mind kettőt.Mehett bele a fokhagyma apróra vágva,a kömény,és ha kell még utána sózol. 
Amikor megpuhúltak a bennelevők,kész.