Fasírozott

Fasírozott

60dkg darált sertés lapocka

1 közepes fej vörös hagyma

4-5 cikk fokhagyma

2 dl tej

1 tojás

1 kiskanál só

1 csapott kiskanál frissen őrölt bors

1 evőkanál pirospaprika

1 csapott kiskanál frissen őrölt bors

(amennyiben nem szeretnéd nagyon fűszeresre,2 cikk fokhagyama,és fehér bors)

3-4 db szikadt zsömle ( lehet 3-4 szelet kenyér is,dédanyáink sem zsömlével csinálták )

liszt vagy zsömlemorzsa

 

A húst egy lábasban szétterítem,rászórom a fűszereket.Másik lábasban darabokra vágom a

zsömlét vagy a kenyeret.A tejben elkeverem a tojást ( ha több tojást teszel bele,kemény

lesz a fasírozott )

A zsömlére öntöm a keveréket,és szétnyomkodom kevés vízzel,hogy masszát kapjak.Végül

összekeverem a hússal,a kezemmel szétnyomkodva.

Egy mélytányérba lisztet öntök (vagy zsömlemorzsát) és pogácsákat formázva a

húsmasszából, beleforgatom, majd forró olajban kisütöm. A gázt vedd kisebbre, ha már az olajban

van a husi. Nem kell hirtelen sülnie.

Kész!