Kovászos uborka

 Az uborkát mosd meg alaposan. A végeit vágd le. Ahol a szára volt, elég egy centire. A másik végénél többet kell, addig, míg a magja nem látszódik.
A vastagabbak végeit vágd be félközépig, a közepét pedig szurkáld meg hústűvel tíz tizenöt helyen. 
Az üveg, vagy műanyag vödör aljára tegyél egy csokor kaprot, pár gerezd fokhagymát (ez el is hagyható, de szerintem így jobb ) esetleg néhány szem szemes borsot. Ezután annyi szikkadt,vagy pirított kenyeret, hogy az edényed alját betakarja.
Kezd el rakosgatni bele az ubit. Az aljára a nagyobbakat,a kisebbekkel pótold a hézagokat. A tetejére megint kenyeret.
Melegítsél vizet. Literenként egy nagy kanál sót adjál hozzá. Annyira kell sósnak lennie, mint egy elsózott levesnek. Ne legyen forró, csak meleg. Öntsd az edénybe, hogy ellepje az egészet.
Végül tegyél az edénybe akkora valamit ( kistányért, kisfedőt, vagy bármit ami belefér ) és kicsit nyomkodd meg hogy kiszorúljon a levegő. 
Napos, meleg időben 3-4 nap alatt beérik, hűvösebb időben 5-6 nap kell neki.
KÉSZ!