Alapételként csirkemell burgonyával

Ezt ette legzsívesebben Krisztike

 
1/4 csirkemell vagy fél csirkecomb
1 szem burgonya
pici só
 
A csirkemellet (vagy csirke combot) kicsontozva,bőre nélkül vágd kis kockákra,annyi vízben,hogy éppen ellepje,ted föl főni,míg puha nem lesz a husi.
Közben a jól megmosott burgonyát héjában főzd puhára (ezt lehet más edényben,nem a babáéban) Nem kötelező héjában főzni a burgonyát,de így jobban megmaradnak az ízek,és a vitaminok (C-vitamín).A burgonyában a fő energia szolgáltató a szénhidrát,ami elsődleges energia szolgáltató a szervezet számára,és a napi energia bevételnek legalább a felét kell kitennie (már mint a szénhidrátnak)
A főtt,meghéjazott burgonyát karikázd fel,a főtt hússal együtt botturmixal (vagy turmixgépben) pépesítsed.
Ezt az ételt lehet variálni hozzáadott párolt répával,almával, zöldséggel,kelkáposztával,karfiollal (az utóbbi kettőt inkább csak 1 éves kortól), főtt tojással, főtt rizsel, túróval,reszelt sajtal,sóskával,spenóttal,sütőtökkel,fehér répával,spárgával.zelerrel,birs almával (hasfogó hatású) friss,lehéjazott,kimagozott burgonyával sűrített paradicsommal,amit kevés (hashajtó hatású) csirkemájjal.