Abárolt (abált) szalonna

Az abárolt szalonnához válasz hasaalja szalonnát.Lehet tokaszalonnából is,de a hasaalja a biztosabb,a tokaszalonnánál.Amennyiben valami öreg kandisznóét kapjuk,abból nem lesz jó abált szalonna.A hasaaljánál kissebb a veszély.
Megvolt a vásárlás,alaposan mosd meg,a bőrét ha szőrös perzseld meg a gáz fölött,és kapirgáld addig,míg szép tiszta nem lesz,ugyanis ezt is meglehet enni.
Nos,az abálás tulajdonképpen aztjelenti,hogy 100'C fok alatt főzzük,mint a húslevest.A bő főzővízbe tegyél 1-2evőkanál sót,legalább egy fej fokhagymát,elég ha szétszeded,nem kell megpucolni,csak vágd be a cikkeket felibe.A szalonnát,ha nem fér a fazékba,vágd ketté.Őrizd amíg föl nem forr,aztán állítsd be,úgy,ahogy föntebb leírtam.Addig abáld,amig a villa könnyen bele nem szalad a bőrébe.Ki veszed a főző vízből,tányérra vagy tepsibe teszed.Várj mí félig kihűl,éles késsel nagykockákat rajzolj bele.Most belehet sózni,lereszelt vagy szétnyomott fokhagymával be dörzsögeted.majd kevés piros paprikával beszórod.
Fínom melegen is,de kifagyva is.
 
Kész!