Lecsós szelet

Hozzávalók:
 
60 dkg sertés hús (tarja,lapocka ezek zsírosabbak,karaj vagy comb ezek soványabbak )
1 dl olaj
5-6 evőkanál liszt
2-3 közepes fej vörös hagyma
5-6 cikk fokhagyma
3 szem paradicsom
3 db TV paprika ( a TV paprika tölteni valót jelent )
télen konzerv lecsó egy fél üveggel ( bár lehet több is )
lehetőleg frissen őrölt bors
 
A húst vágd vékony szeletekre,enyhén sósd be,a széleit ill.az inakat vagdosd be,hogy a forró zsíradék ne rántsa össze a húst,és kicsit kloffold ki,de nem kell papírvékonyra.
A lisztben forgasd meg a szeleteket,és tedda forró zsíradékba,mind két oldalát 20-30másodpercre.Tedd félreA hagymát és paprikát vékony karikákra,a paradicsomot 4-5 felé vágjad.Tedd akkora lábasba a hagymát amiben majd a hús elfér,önts alá olajat,és kezd el párolni,pár perc után mehet rá a paprika,és a paradicsom.
Amikor félpuha lett a lecsó,ráteheted a hússzeleteket,borsozd meg és vágd alá a fokhagymát.Takard be fedővel.5-10 percenként mozgasd meg a húst,hogy ne kapjon oda.Időnként  tegyél alá fél deci vizet,míg puha nem lesz a husi.
Köret rizs,vagy tarhonya.