Frankfurti leves

Hozzávalók:
 
3 pár virsli
1 kis fej káposzta ( vagy egy nagynak a fele )
2-3 szem krumpli
1 fej hagyma
1-2 cikk fokhagyma
3 dl tejföl
1 dl olaj
1 csapott evőkanál liszt
2 kiskanál pirospaprika
ételízesítő,bors,
1 kk.majoranna
 
Az olaj felén párold meg a hagymát,tedd rá a kiskockára vágott krumplit,kevás vízzel fözd félpuhára.A 
 
kelkáposztának vágd ki a vastag ereit.és vágd csíkokra vagy kockára ( ahogy sikerűl )
Tedd a félig megfőtt kruplira, tedd rá a majorannát, fokhagymát.Öntsd fel annyi vízzel,hogy ne túl híg 
levest kapjál,amikor felfort add hozzá a pirospaprikát.
Fűszerezzed  az ételízesítővel ( kb. egy evőkanálnyi ) és frissen őrölt borsal.Főzzed addig,hogy a 
kelkáposzta majdnem puha legyen ( csak majdnem! ) Közben karikára vágott virslit a maradék olajon pirítsd 
meg,és add a leveshez
A lisztet keverd a tejföl kétharmadához ( csomó mentesre ),és öntsd a forrásban lévő leveshez ( habarás )
Forrald össze, csak 1-2 percig.
Tálalásnál díszítsd a megmaradt tejföllel.