Frankfurti leves
		Hozzávalók:
	
		3 pár virsli
	
		1 kis fej káposzta ( vagy egy nagynak a fele )
	
		2-3 szem krumpli
	
		1 fej hagyma
	
		1-2 cikk fokhagyma
	
		3 dl tejföl
	
		1 dl olaj
	
		1 csapott evőkanál liszt
	
		2 kiskanál pirospaprika
	
		ételízesítő,bors,
	
		1 kk.majoranna
	
		Az olaj felén párold meg a hagymát,tedd rá a kiskockára vágott krumplit,kevás vízzel fözd félpuhára.A 
	
		kelkáposztának vágd ki a vastag ereit.és vágd csíkokra vagy kockára ( ahogy sikerűl )
	
		Tedd a félig megfőtt kruplira, tedd rá a majorannát, fokhagymát.Öntsd fel annyi vízzel,hogy ne túl híg 
	
		levest kapjál,amikor felfort add hozzá a pirospaprikát.
	
		Fűszerezzed  az ételízesítővel ( kb. egy evőkanálnyi ) és frissen őrölt borsal.Főzzed addig,hogy a 
	
		kelkáposzta majdnem puha legyen ( csak majdnem! ) Közben karikára vágott virslit a maradék olajon pirítsd 
	
		meg,és add a leveshez
	
		A lisztet keverd a tejföl kétharmadához ( csomó mentesre ),és öntsd a forrásban lévő leveshez ( habarás )
	
		Forrald össze, csak 1-2 percig.
	
		Tálalásnál díszítsd a megmaradt tejföllel.
