Erdélyi rakott káposzta
		0,5kg  darált hús
	
		3 fej hagyma
	
		2-3 cikk fokhagyma
	
		1kg savanyú káposzta
	
		1 bögre rizs (kb.2-2,5 dl)
	
		só, bors, pirospaprika
	
		0,5 l tejföl + 2dl a tálaláshoz
	
		Az apróra vágott hagymát dinszteld meg, az egyik felén a húst, a másik felén a káposztát (kóstolgasd meg, ha nagyon savanyú öblítsd le hideg vízzel) párold meg. Só, bors, fokhagyma. Nem kell teljesen puhára, mert még sütve is lesz.
	
		A többször átöblített, lecsepegtetett rizst kevés forró olajon melegítsd át (állandóan kevergetve) majd kétszer annyi forró vízzel mint a rizs, öntsd fel, keverd meg,és fedd le. Két-három percig forrald és kapcsold ki a gázt. Néhány perc múlva újra forrald fel és megint kapcsold ki. Ezután már a fedő alatt beszívja a vizet, és kész.
	
		Keverd össze a rizst és a húst.
	
		Fél liter tejfölhöz tegyél egy kevés tejet, és keverd simára.
	
		Egy kiolajozott tepsibe tegyél egy sor káposztát (úgy oszd be, hogy három rétegnek legyen elég )
	
		Jöhet egy réteg hús a rizzsel, a  tetejére a tejföl egyharmada.
	
		Megint káposzta, hús, tejföl.
	
		A maradék káposztával takard be, és tedd rá a megmaradt tejfölt.
	
		Elő melegített sütőben, 150 fokon süsd meg, míg el nem kezd pirulni a teteje
	
		Étteremben kockázva tálalják, tejföllel.
	
