Fasírozott
Fasírozott
60dkg darált sertés lapocka
1 közepes fej vörös hagyma
4-5 cikk fokhagyma
2 dl tej
1 tojás
1 kiskanál só
1 csapott kiskanál frissen őrölt bors
1 evőkanál pirospaprika
1 csapott kiskanál frissen őrölt bors
(amennyiben nem szeretnéd nagyon fűszeresre,2 cikk fokhagyama,és fehér bors)
3-4 db szikadt zsömle ( lehet 3-4 szelet kenyér is,dédanyáink sem zsömlével csinálták )
liszt vagy zsömlemorzsa
A húst egy lábasban szétterítem,rászórom a fűszereket.Másik lábasban darabokra vágom a
zsömlét vagy a kenyeret.A tejben elkeverem a tojást ( ha több tojást teszel bele,kemény
lesz a fasírozott )
A zsömlére öntöm a keveréket,és szétnyomkodom kevés vízzel,hogy masszát kapjak.Végül
összekeverem a hússal,a kezemmel szétnyomkodva.
Egy mélytányérba lisztet öntök (vagy zsömlemorzsát) és pogácsákat formázva a
húsmasszából, beleforgatom, majd forró olajban kisütöm. A gázt vedd kisebbre, ha már az olajban
van a husi. Nem kell hirtelen sülnie.
Kész!