Almás hagymás savanyúság
		 Lehet hogy szokatlannak tűnik a párosítás,de nagyon jó dolog sül ki belőle.
	
		2 -3 kg alma
	
		1 kg vörös hagyma
	
		2 db narancs vagy 4 db mandarin
	
		1-2 darab sárgarépa
	
		1 evőkanál só
	
		15-20 dkg cukor
	
		 1 liter szénsavmentes narancslé
	
		1-2 dl citromlé izlés szerint
	
		3-4 evőkanál ecet izlés szerint
	
		ha szereted,3-4 gerezd fokhagymát is bele reszelhetsz
	
		A saláta levet 1 l vízből a cukorral,sóval,citromlével,ecettel,narancslével egy fazékba
	
		kevergesd el.
	
		Minden hozzávalót gyufaszál vékonyságúra vágjál (a répát megtisztítva) az almát tetszés szerint héjastól,vagy héj nélkül.A narancsot vagy mandarint  gerezdjeire szeded,és két-három felé vágjad.
	
		Érdemes a fogyasztás előtt 2-3 nappal elkészíteni,hogy össze érjenek az ízek.
	
		Azért kell ennyi lé,mert üdítő helyett is fogyaszthatod.
	
		Befőttes üvegben 1-2 hétig elál.