Erdélyi rakott káposzta

 
0,5kg  darált hús
3 fej hagyma
2-3 cikk fokhagyma
1kg savanyú káposzta
1 bögre rizs (kb.2-2,5 dl)
só, bors, pirospaprika
0,5 l tejföl + 2dl a tálaláshoz
Az apróra vágott hagymát dinszteld meg, az egyik felén a húst, a másik felén a káposztát (kóstolgasd meg, ha nagyon savanyú öblítsd le hideg vízzel) párold meg. Só, bors, fokhagyma. Nem kell teljesen puhára, mert még sütve is lesz.
A többször átöblített, lecsepegtetett rizst kevés forró olajon melegítsd át (állandóan kevergetve) majd kétszer annyi forró vízzel mint a rizs, öntsd fel, keverd meg,és fedd le. Két-három percig forrald és kapcsold ki a gázt. Néhány perc múlva újra forrald fel és megint kapcsold ki. Ezután már a fedő alatt beszívja a vizet, és kész.
Keverd össze a rizst és a húst.
Fél liter tejfölhöz tegyél egy kevés tejet, és keverd simára.
Egy kiolajozott tepsibe tegyél egy sor káposztát (úgy oszd be, hogy három rétegnek legyen elég )
Jöhet egy réteg hús a rizzsel, a  tetejére a tejföl egyharmada.
Megint káposzta, hús, tejföl.
A maradék káposztával takard be, és tedd rá a megmaradt tejfölt.
Elő melegített sütőben, 150 fokon süsd meg, míg el nem kezd pirulni a teteje
Étteremben kockázva tálalják, tejföllel.