Almás hagymás savanyúság

 Lehet hogy szokatlannak tűnik a párosítás,de nagyon jó dolog sül ki belőle.
 
2 -3 kg alma
1 kg vörös hagyma
2 db narancs vagy 4 db mandarin
1-2 darab sárgarépa
1 evőkanál só
15-20 dkg cukor
 1 liter szénsavmentes narancslé
1-2 dl citromlé izlés szerint
3-4 evőkanál ecet izlés szerint
ha szereted,3-4 gerezd fokhagymát is bele reszelhetsz
A saláta levet 1 l vízből a cukorral,sóval,citromlével,ecettel,narancslével egy fazékba
kevergesd el.
Minden hozzávalót gyufaszál vékonyságúra vágjál (a répát megtisztítva) az almát tetszés szerint héjastól,vagy héj nélkül.A narancsot vagy mandarint  gerezdjeire szeded,és két-három felé vágjad.
Érdemes a fogyasztás előtt 2-3 nappal elkészíteni,hogy össze érjenek az ízek.
Azért kell ennyi lé,mert üdítő helyett is fogyaszthatod.
Befőttes üvegben 1-2 hétig elál.