Majonéz,illetve tartár mártás
4 db tojás sárgája
2-3 dl olaj (ill. amennyit fölvesz,mert függ a tojások nagyságától)
1 kiskanál só
1 evőkanál cukor
2-3 evőkanál citromlé
****
Nos,eddig majonéz
2 dl tejföl
1 kiskanál só
1 evőkanál cukor
1-2 evőkanál mustár
1 kiskanál fehérbors
FONTOS!
Az olaj és a tojás egyforma hőmérsékletű legyen! (egy helységben tartsd)
Tojássárgákat keverőtálba teszed,a robotgépel elkezdet keverni,és az olajat csak cseppenként hozzáadni,úgy egy
percig,aztán mehet bővebben,vékonyan csurgatni.Amikor már keménnyedik az állaga,citromlét lehet
hozzáadni,úgy 2-3 kanállal.Kóstold meg,és ha kell,ízesítsd sóval,borsal,cukorral,mustárral.Amikor már úgy érzed
hogy fínom,mehet hozzá a tejföl.Keverd össze,és újra kóstold,ill.újra ízesítsd a fönt leírtakkal.A végére már jól is
laksz...